Dec 30, 2011

ჩემი საახალწლო მენიუ :)


ამ ბოლო დროს ჩემს ბლოგზე შემოდიან საახალწლო სუფრისა და საახალწლო სალათების საძიებლად. ამიტომ გადავწყვიტე დამეწერა რას ვაპირებ საახალწლოდ და როგორი სუფრა მექნება.

სულ ვაკეთებ ორ კერძს და ორივეს რეცეპტს დავდებ ამ პოსტში
პირველი კერძი: სალათა კრაბის ხორცითა და შებოლილი ორაგულით 
ინგრიდიენტები:
4 მოხარშული კვერცხი (გულის გარეშე ) დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
2 მოხარშული კარტოფილი, დაჭრილი საშუალო ზომის ნაჭრებად
100 გრამი კრაბის ხორცი (კრაბის ჩხირები წავა მაგრამ ეგენი არც ისე გემრიელები არიან როგორც თავად ხორცი). დაჭრილი საშუალო ზომის ნაჭრებად.
100 გრამი შებოლილი ორაგული , აფლითეთ.
50 გრამი  გაროხი
50 გრამი სიმინდი
1/4 ჩ.კ. ლიმონის ცედრა
ერთი კონა კამა, წვრილად დაჭრილი.
ერთი კონა ახალი ხახვი, წვრილად დაჭრილი.

დრესინგი:
250 გრამი ხაჭო + 100 გრამი არაჟანი, პილპილი, მარილი გემოვნებით.

თანმიმდევრობა:
ყველა ინგრიდიენტი ნაზად აურიეთ ერთმანეთში, შეამოწმეთ პილპილსა და მარილზე. შედეთ მაცივარში 4-5 საათით.


მთავარი კერძი - ორაგული კაპრისით
ორაგულის ნაჭრები ჩადეთ შუშის დაამატეთ  ერთი პატარა ქილა კაპრისი, 200 გრამი მაღალი ხარისხის თეთრი მშრალი ღვინო, ერთი ლიმონი თხლად დაჭრილი ნაჭრებად, პილპილი, მარილი, ორი კბილი თხლად დაჭრილი ნიორი, 2 დაფნის ფოთოლი. ეს მარინადი თავზე მოვასხი შუშის ჭურჭელში ჩაწყობილ ორაგულის ნაჭრებს და შევდე მაცივარში. მარინადი დატოვეთ მინიმუმ 12 საათი მაქსიმუმ 24 საათი.

დროის გასვლის შემდეგ: გამოვიღებ ორაგულის მარინადს და წვენიან ყევლარიანად გადავაწყობ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში. თავზე მოვაწყობ ბროკოლის ყვავილებს, ჭურჭელს გადავაკრავ ალუმინის ქაღალდს და ჰაიდა წინასწარ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით smile.gif

სოუსად - თუ არ დამეზარა სოკოს სოუსი, თუ დამეზარა და მარტივი არაჟნის სოუსი ასევე ლიმონის და კამის არომატით.

დესერტი: 
გოზინაყი, ხილი, შოკოლადი.

სასმელი:
თევზისათვის თეთრი ნახევრად ტკბილი ტოკაი.
დესერტისათვის - ნახევრად ტკბილი შამპანიური.

სულ ესაა ჩემი საახალწლო სუფრა, და ჩემი რჩევა იქნება - ნუ გადაყრით ფულს საჭმელში, რადგან დღესასწაული საჭმლის რაოდენობაზე არაა დამოკიდებული. ალბათ იტყვით რომ სტუმრებს რითი გავუმასპინძლდეო, ჩემი პასუხი იქნება იმით რაც გაქვთ და რისი შესაძლებლობაც გაქვთ. ნუ გაიგიჟებთ თავს მხოლოდ იმიტომ რომ სტუმრებს რა ვაჭამოთო, იმიტომ რომ ეს თავის გაგიჟება ისევ თქვენს ჯიბეს დაეტყობა დღესასწაულების გასვლის შემდეგ. ამიტომ გააკეთეთ რამოდენიმე თავი საჭმელი რომელიც გემოვნებით იქნება შერჩეული, სტუმრებს კი თავი თქვენი კარგი განწყობით დაამახსოვრეთ და არა სუფრაზე დაგროვებული საჭმლით :)

შეხვდით ახალ წელს  მშვიდად და ბედნიერად :)

ბედნიერ 2012 წელს გისურვებთ :)

2 comments:

Anya said...

We all wish you a Happy New Year
hugs and love
from your Dutch friends

Kareltje =^.^= Betsie >^.^<

Toma said...

Thank you dear Anya :*