Dec 30, 2011

პროდუქტი რომლის ღირებულებაც ხელოვნურად გაზრდილია?!

მორიგი კულინარიული გადაცემის ყურებისას ვნახე თუ როგორ წავიდა ერთი შეფი ნორვეგიაში, დაიჭირა დიდი კიბო რომლის ფეხები 80 სანტიმეტრამდე აღწევდა და მოამზადა. გადაცემის ყურების შემდეგ სულ მაინტერესებდა ამ პროდუქტის გასინჯვა, მაგრამ არა რესტორანში არამეც ჩემს მიერ მომზადებულის. ხოდა დღეს გავიმეტე ფული და კიბოს ორი ფეხი ვიყიდე :). ყიდვა ერთია მაგრამ მომზადება მეორე. მოძიებული რეცეპტებიდან არცერთმა  მიმიზიდა, ამიტომ გადავწყვიტე ჩემს კულინარიულ "ინტუიციას" მივნდობოდი და შედეგმა მართლა გამახარა :)

ასე მგონია ეს რეცეპტი ნებისმიერ კიბოსებრთა ოჯახისათვის გამოგადგებათ ამიტომ თამამად გამოიყენეთ :). ავიღე ღრმა ტაფა, ჩავაგდე 30 გრამი კარაქი, რამოდენიმე ნაჭერი ლიმონი, კიბოს ფეხები, დაფნის ფოთოლი, მარილი, პილპილი, ნივრის დაჭრილი ორი კბილი, დავასხი კარგი ხარისხის თეთრი ღვინო, დავახურე ტაფას თავსახური და შემოვდგი ცეცხლზე. რადგან კიბოს ფეხებისთვის გარნირად ბროკოლი მქონდა გადაწყვეტილი, ვიფიქრე რომ მისი მომზადება იგივე ტაფაში უფრო გემრილი იქნებოდა. ამიტომ ერთი დიდი ბუკეტი იქვე მივუდე გვერდზე :)


 10 წუთიანი თუხთუხის შემდეგ დაბალ ცეცხლზე აი ასე დაითუშა კომბოსტო :)


დასკვნა: კერძი თავისთავად გემრიელია, კიბოს ნაზი ხორცი სასიამოვნოდ დნება პირში,  მაგრამ ვერ ვხვდები რატომ ღირს ეს პროდუქტი ასე ძვირი (1 კგ = 56 ევრო).

No comments: