Feb 6, 2011

Eva's Breasts - პეჩენიები

მოვედი და მოგიტანეთ მორიგი პეჩენია, სახელად ევას მკერდი :D ვიცი ძალიან სასაცილოდ ჟღერს სახელი, მაგრამ ეს მკერდის ფორმა, ზედ ვაშლი მენიშნა და ბიბლიურ ევასაც დავუკავშირე :D


მოვამზადოთ ცომი - 200 გრამი დარბილებული კარაქი, 150 გრამი შაქარი, 2 ცალი კვერცხი, 4 ს.კ. მაწონი ან იოგურტი, 1 ჩ.კ. დარიჩინი, 1 ჩ.კ. ვანილი, 1 ჩ.კ. საცხობი ფქვილი და ნახევარი ჩაის კოვზი ლიმონის ცედრა. ეს ინგრიდიენტები კარგად აურიეთ და დაამატეთ იმდენი ფქვილი რომ ცომი ხელზე არ მიგეკროთ. (ნაზი ცომი უნდა იყოს, მაგრამ ამავდოულად ისეთი რომ ხელით ფორმის მიცემა შეგეძლოთ)

გაშალთ პოლიეთილენის პარკი დაახლობით 20 სანტიმეტრი სიგრძე და 25 სანტიმეტრი სიგანე. ზედ თანაბრად მოაყარეთ 100 გრამი დაფშხვნილი ნუში. ცომი დაადეთ მორისავით (ნაწილ ნაწილ მიეცით ცომს მორის ფორმა და მერე პოლიეთილენის პარკზე შეაერთებთ) და გადაახვიეთ პოლიეთილენის პარკში. შედეთ საყინულეში ან დადეთ სადმე სიცივეში ასე 30 წუთი.

გამოცხობა:
1. გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
2. აიღეთ 2 ცალი საშუალო ზომის ვაშლი, გამოაცალეთ გული და დაჭერით წვრილ ფირფიტებათ.
3. ჟარუნაზე დააფინეთ საცხობი ქაღალდი.
4. გამოიღეთ ცომი საყინულიდან, მოაცილეთ პოლიეთილენის პარკი და დაჭერით ასე 1 სანტიმეტრის სისქის ფირფიტებად. ფირფიტა დადეთ ჟარუნაზე, ზემოდან დაადეთ ვაშლის ნაჭერი და ხელი დააჭრეთ.

პეჩენიები გამოაცხვეთ დაახლობით 30 წუთის განმავლობაში :)

გემრიელად მიირთვით :)