Oct 12, 2010

წითელი ღვინის საწებელა

დღეს გთავაზობთ დაცემა საწებელას ხორციანი კერძებისათვის.
ეს საწებელა შესანიშნავად მიდის მწვადზე, სტეიკებზე, ველინგტონზე და ყველანაირ ოთხფეხა ცხოველის ხორცზე :) მოსამზადებლად უმარტივესია და სიამოვნება რომელიც მისი დაგემოვნების შემდეგ გელოდებათ უდიდესი :)

დავიწყოთ მომზადება:
1. ტაფაში ჩავაგდოთ 30 გრამი კარაქი ან მარგარინი, დავამატოთ 3 საშუალო ზომის წვრილად დაჭრილი ხახვი, 2 კბილი ნიორი და ვშუშოთ საშუალო ცეცხლზე. თან ვურიოთ რომ არ მიიწვას. დავამატოთ 4 ს.კ ძმარი,პილპილი და კვალვ გავარძლოთ ამორევა მანამ სანამ არ ამოშრება ძმარი.

2. ხახვს დავასხათ 300 მლ წითელი მშრალი ან ნახევრად მშრალი ღვინო. ვადუღოთ მანამ სანამ ღვინო მესამდზე არ დადუღდება.

3. ახლა დროა ხორცის ბულიონიც დავამატოთ. თავად მე ამ ინგრიდიენტის პრობლემა შემდეგნაირად გადავჭერი: ავიღო გალინა ბლანკას ზროხის ერთი კუბიკი და გავხსენი 250 მლ თბილ წყალშო. მერე ეს წყალი ჩავასხი ტაფაში.

4. მასა უნდა შუშოთ მანამდე სანამ მისი რაოდენობა 1/3 ზე არ დავა და შესქელდება. ამ კონსისტენციას რომ მივიღებთ დავამატოთ მარილი გემოვნებით, პილპილი გემოვნებით, ქონდარი ნახევარი ჩაის კოვზი და 2 წუთითაც დავტოვოთ ცეცხლზე.

გემრიელად მიირთვით :)

პ.ს. სურათის გადაღება ვცადე მაგრამ ისეთი საშინელება გამომივდა გადავწყვიტე არ დავდო.

2 comments:

nin gog said...

gmadlob, toma!

toma said...

arafris ni.
imdia mogewonebat.