Oct 16, 2010

Beef Wellington

ვიფიქრე, ვიფიქრე და გავრისკე Beef Wellington მომზადება. ჩემი ერთ ერთი უსაყვარლესი კერძია და მხოლოდ კაფეებში მიჭიამია. სახლში არც მომიზადებია და არც სხვის მიერ მომზადებული დამიგემოვნებია ხოდა აი დადგა ჭეშმარიდების მომენტი,ს ევიძინე ინგრიდიენტები დააააა შევუდექი საქმეს. თუ თქვენ ფიქრობთ რომ ეს რეცეპტი არის რთული, მაინც გირჩევთ სინჯოთ იმიტომ რომ 1. არ არის რთული :P 2. ძაააალიან გემრიელი კერძია :)

შენიშვნები: წინასწარ გაითვალისწინეთ რომ დაგჭირდებათ 4 ფირფიტა თხელი ბლინი ან 6-ფირფიტა თხელი ბეკონი. თუ ეს ინგრიდიენტები არ გაქვთ მაშინ არ გამოიყენოთ სოკოს შიგთავსი.

აბაააააააა წავიდააა :)
ცომი: 50 გრამი რბილი კარაქი აზილეთ 300 გრამ ფქვილსა და ოდნავ მარილში, დაამატეთ ერთი კვერცხის ცილა (გული გადაინახეთ). თუ ხედავთ რომ წყალი აკლია დაამატეთ იმდენი ცივი წყალი რა მდენიც საჭიროა ადვილად გასაბრტყელებელი ცომის მოსამზადებლად. ეს ცომი შედეთ მაცივარში მანამ სანამ მას არ გამოიყენებთ.

ხორცის წინასწარი დამუშავება: 500-600 გრამი ხბოს ხორცი, ტრუბისმაგვარი ფორმა უნდა ქონდეს, აჭრილი მხოლოდ მჭლე ნაჭერი. ხორცის ეს ნაჭერი გარგად გავრეცხოთ, კარგად გავამშრალოთ და დავაყაროთ მარილი და პილპილი. შევწვათ ზეთში მაღალ ცეცხლზე. 1 წუთი ერთ მხარეს. ყველა მხარეს უნდა შევწვათ ჩვენი "ტრუბა". როცა ხორცი ყველა მხარეზე იქნება შემწვარი გადავდოთ გვერდზე და დავივიწყოთ.

სოკოს შიგთავსის მოზადება: 1 დიდი ხახვი დაჭერით ძალიან წვრილად და მოშუშეთ 20 გრამ კარქში. დაამატეთ 300 გრამი ძაალიან თხლად დაჭრილი სოკო, 2 კბილი ნიორი, პილპილი მარილი გემოვნებით. 1 ს.კ წვრილად დაჭრილი ქინძი, 1 ს.კ წვირლად დაჭრილი ოხრახუში. შუშეთ საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე, თან გამოუდმები ურიეთ. სოკოს წვენი მთლიანად უნდა ამოშრეს. როცა წვენი ამოშრება გადმოდგით სოკო ცეცხლიდან.

გაითვალისწინეთ სანამ ველინგტონის აწყობას დავიწყებთ ყველა ინგრიდიენტი უნდა იყოს ცივი, არა თბილი არამედ კარგად გაცივებული.

ახლა კი დავიწყოთ აწყობა:

1. გავახუროთ გაზქურა 225 გრადუსზე.

2. თხელ პოლიეთილენის პარკზე დავაფინოთ ბეკონის ნაჭრები ან ბლინების ფირფიტები, მასზე თანაბრად გადავანაწილოთ სოკო, შუაში დავდოთ ხორცის ნაჭერი და კარგად შევახვიოთ. პლიეთილენისვე პარკში კარგად გადავახვიოთ და შევდოთ მაცივარში.
3. მაცივარიდან გამოვიღოთ ცომი, გავაბრტყელოთ იმ ზომაზე რომ ხორცის ნაჭრის მთლიანი ჰერმეტული გადახვევა მოვახერხოთ. გვერდებზე ასე 5 სმ ზე წავუსვათ კევრცხი ან წყალი. მაცივრიდან გამოვიღოთ ხორცი დავადოთ ცომზე და გადავახვიოთ კარგად. ნაჭერი დავდოთ საცხობ ფირფიტაზე, ზემოდან წავუვათ კვერცხი და შევდოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
4 ვაცხოთ 1 საათის განმავლობაში. თუ ხედავთ რომ თავი წივება მაშინ ზემოდან ალუმინის ქარალდი დააფარეთ ან რამე სხვა. იმიტომ რომ კვერცხინი თავი მალე იწვება ხოლო ხორცი შიგნით არაა ზპლმე მოზადებული.

გარნირი: მოხარშული კარტოფილი ქინძით ან ღუმელში შემწვარი კრტოფილი.

გემრიელად მიირთვით წითელ მშრალ ან ნახევრად მშრალ ღვინოსთან ერთად :)

5 comments:

Clown said...

აუუ, რა გემრიელად გამოიყურება, თან რა ლამაზია ^_^

Toma said...

au ici ra gamerileli iko. tan sunelebi da a.s. titkmis ar aqvs.

silamazeze ra vqtva, a rmomcons magram pirvelad gavakete da mepatieba :D :D

Clown said...

როგორ არა, ლამაზია ^_^

გეფიცები ნერწყვი გადამეყლაპა ისე მომინდა, რომ ვუყურებ ^_^

გვარს არ დავასახელებ said...

რატატუი ხარ თქო გეუბნები და არ გჯერავს

Keti said...

აი, ეს ვიზუალურად ისე მომეწონა, რომ რა ვიცი.. ძალიან მომინდა გასინჯვა :)
მაგარი ხარ, ტომუშკა! არაჩვეულებრივ რაღაცებს აკეთებ.