Mar 29, 2010

Du U Love Pizza?

ესე როგორ შეიძლება? ამდენს ვწერ და ჩემ უსაყვარლეს პიცაზე ერთი პოსტიც კი არ დამიწერია. ეს ის შეცდომაა რომელიც ახლავე უნდა გამოვასწორო და შესაბამისად გთავაზობთ პოსტს პიცაზე.ყველაზე ადვილი ალბათ პიცის შეკვეთააა, ხელათში ამოარბენინებენ სახლში, მაგრამ ამას რამოდენიმე მინუსი აქვს 1. ძვირი ჯდება, და 2. არასდროც იცი რა პროდუქტებს იყენებენ და რა პირობებში ამზადებენ, შესაბამისად საუკეთესოა როცა სახლში უცებ გამოაცხობ და გემრიელად ჩაუჯდები, მითუმეტეს ჩვენთან საცხობი ყველგანაა და არანაირ პრობლემას არ წარმოადგნეს ერთი გუნდა ცომის ამოტანა და ”გაპიცავება”.

გემრიელი პიცის საიდუმლოს სოუსში წარმოადგენს, სოუსი კი უამრავი სახის შეგიძლიათ გააკეთოთ მაიონეზით, არაჟანით, პომიდვრებით. საწყისად რაც არ უნდა გამოიყენოთ არ დაგავიწყდეთ რომ აუცილებლად უნდა დაამატოთ 2-3ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი, მარილი გემოვნებით, ბაზილიკა, ნიორი, ოდნავ მწარე წიწაკა. თუ თეთრ სოუსს ამზადებთ ჩემი პირადი რჩევაა გახეხილი ყველიც დაამატოთ.

ახლა ზემოდან რა მოვაყაროთო იტყვით, რა და რაც გაქვთ მთავარია გემო შეუხამოთ ერთმანეთს და მაგალითად კალბასი და თევზი ერთად არ დააადოთ თორემ გული აგერევათ. შესაძლო ვარიანტებია: ბულგარული, შრიმპები, ხახვი, გაროხი, სიმინდი, სოსისი, ვიჩინა, კალბასი, სოკო, ყველი, ზეთისხილი, ბროკოლი, ანჩოუსები, ბეკონი, და ა.შ. ამ პროდუქტებს დაჭრით სასურველ ზომაზე, მოაყრით პიცას, შედებთ ღუმელში და გამოაცხობთ. ესეც ჩემი ბოლო პიცა, რომელიც დღეს მოვამზადე, გვერდები გადავუკეცე ცომს რადგან ბევრი სოუსი მომივიდა და არ მინდოდა გადმოღვრილიყო.

გემრიელად მიირთვით :)

18 comments:

ნან said...

იიფ
დღეს უკვე მეორე პოსტს ვკითხულობ კულინარიაზე, დროა სადილზე ვიზუნო :))

clown said...

მმმმ... მიყვარს პიცა

ხოდა გემრიელად გამოიყურება ^^

როდრიგო said...

უნდა ვცადო აბა ერთხელ მეცა :))

Anya said...

Yummieeeeeeeeeeeeee.....

No translation need for this
:)))))))))

ნინო said...

როგორც ბაბუაჩემი იტყოდა, ბოდიში მომიხდია,პირი ქვისკენ მიქნია, მაგრამ ნამეტანი ფერმკრთალია შენი პიცა ქალბატონო ტომუშკა :დედამთილის სმაილიკი:

ნინო said...

დაჯე ორჯერ დაგიკომენტარე (როფლ)

Tomushka said...

ნამდვილად ფერმკრთალია, ზეთის მოსმა დამავიწყდა გვერდებზე.

Lord Vader said...

მივირთვი დღეს უკვე. :)

Maka Asatiani said...

მართალი ხარ გემრიელი პიცის საიდუმლო სოუსში მდომარეობს. ჩემთვის ცომსაც უდიდესი მნიშვნელობა აქვს. უთხელესი პიცა მიყვარს :)

Taa said...

ლოვე – რომელია

ძალიან მიყვარს

Kate said...

შენ მე არვიცი რას გიზამ :D :D :D :D

Tomushka said...

hmmmmmm, შენ გამომცხვარ პიცაზე დამპატიჟებ :ჵ: ჵ

Kate said...

შენ მაღლითა ხარ, მე - დაბლით :D :D :D :D
ხოდა მე რომ პიცა გავაკეთო, არ ექნება
1)სოკო
2)ბულგარული
3)ხახვი
4) ნუ მაიონეზიც არ მიყვარს სასტიკად, მაგრამ არაჟანს ხომ არ ვუზამ...
ხოდა ნუ მოკლედ.
ახლა სადილის გაკეთების მუღამზე ვარ ცოტა ხანი :D

Tomushka said...

Kate მშვენირი ინგრიდიენტები გქონია,
არაჟანს რატმ ვერ უზავ? მე ძალიან ხშირად ვიყენებ, იმიტომ რომ მაიონეზზე ნაკლებად ცხიმიანია.

არაჟანში რა ქენი იცი? დაამატე ცოტა გახეხილი ყველი, ნიორი, ძალიან წვრილად აჭრილი ხახვი, შავი პილპილი და ოდნავ მარილი. სოუსი გამოგივა სუპერ მაგარი!!!

Kate said...

არა, ჯერ რამე საჭმელი მინდა გავაკეთო.
ანუ კერძი.

Tomushka said...

Kate დევს აქ სადღაც ხორციანი კერძის რეცეპტი.
შემწვარი ხორცია ბროწეულით.

ilmfb said...

miyvaars :X momindaa :D

Kate said...

ოოო. ეგ სხვა საქმეა :D